Stowarzyszenie Pomocy Społecznej i Ochrony Zdrowia im. św. Łukasza w Olecku – Konferencja „Lokalna działalność społeczna"

Strona Główna > Archiwum > Archiwum 2014 > Konferencja „Lokalna działalność społeczna"

Konferencja „Lokalna działalność społeczna"

Standardy współpracy międzysektorowej w powiecie oleckim
Projekt „Standardy współpracy międzysektorowej w powiecie oleckim’’ współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Dnia 18 września 2014 roku odbyła się Konferencja pt. „Lokalna działalność społeczna” zorganizowana w ramach projektu „Standardy współpracy międzysektorowej w powiecie oleckim’’ współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego,

W programie m.in. prezentacja organizacji społecznych działających na terenie powiatu oleckiego, informacje dotyczące programów współpracy jednostek samorządowych z organizacjami pozarządowymi.

Konferencja zorganizowana w celu:
- popularyzacji działalności lokalnych organizacji pozarządowych
- integracji sektora pozarządowego
- podniesienie wiedzy na temat współpracy międzysektorowej jednostek samorządowych z terenu powiatu oleckiego z organizacjami pozarządowymi

Podczas spotkania zaprezentowano główne cele i działania podejmowane przez:
- Uczniowski Klub Sportowy przy Gimnazjum w Świętajnie
- Polski Związek Wędkarski koło OKOŃ
- Stowarzyszenie Olecko Biega
- Stowarzyszenie Ku Słońcu
Poniżej zamieszczamy prezentację "Lokalna działalność społeczna"

Z pozdrowieniem - Realizatorzy projektu
Stowarzyszenie Pomocy Społecznej i Ochrony Zdrowia im. Św. Łukasza